On taas se aika, jolloin nastarenkaan rapina kuulostaa inhottavalta ja kaipaa foordiinsa kesätassuja. Kesikset on hiljaisemmat, leveämmät ja niissä on nätimmät vanteet.

Renkaanvaihtotarve iski taas ihan yllättäin, joten en saanut varattua maksullista miestä. Mutta onhan mulla Motonetin pikkuhallitunkki ja ristikkoavain ja kumppani, joka ei ymmärrä autosta mitään. Suurin homma on joka tapauksessa pyöritellä renkaat varastosta ja talvikset sinne takaisin. No homma on tehty ja huoltsikalla rengaspaineen tarkastuksen yhteydessä lisätty ikkunanpesuvettä ja pesty tuulilasi, siis täys huolto melkein.

Kaihoan niitä Tikkurilan Star Renkaan poikia, ne nyt jäi näkemättä tänä keväänä. Ilokseen niitä  katselee, kun 4-6 miestä tanssaa autojen ympärillä, paineilma sihisee ja kumit ja tunkit paukahtelevat. Haisee autolle, pölylle ja kumille, mustia kiekkoja on pinokaupalla hallissa. Ne heittelevät mustia kiekkoja kevyesti, pompottelevat kuin koriksia. Haalarit mustina, kädet vielä mustempina huolehtivat minunkin voortista, nostelevat lopuksi renkaat takapaksiin ja hymyilevät. Ja aurinko paistaa.