Tytär nuorimmainen on hakenut opiskelemaan. Tutkittuaan pitkään eri vaihtoehtoja, keskusteltuaan ainakin vanhempiensa, veljiensä ja isoäitinsä kanssa aiheesta hän oli toistamiseen päätynyt teknisen alan opintoihin, joko teknisessä korkeakoulussa tai ammattikorkeassa. Ensimmäinen kertahan oli viime keväänä, jolloin hän ei päässyt sisään TKK:hon (me varjelluimme kukkaisteekkarilta) ja hylkäsi sitten työvoimaviranomaisten kauhuksi AMK-opinnot jatkaen apulointihommaa julkisessa tiedotuslaitoksessa nälkäpalkalla.

Tiedustelin sitten neidon ammatinvalintaa, eli mitä tuli laitettua ensisijalle. No, TKK on hyljätty nyt kokonaan, ei se mediatekniikkakaan kiehdo enää, mutta sähkötekniikkaa hän sitten oli valinnut. Kysyin, että otitko sähkövoimatekniikkaa, tietoliikennettä vai elektroniikkaa, johon neito että ei, ei mitään niistä, sitä ihan tavallista sähkötekniikkaa, mitä isoveikkakin opiskelee! Auts, näinhän meikäkin aikanaan valitsi opintosuunnan, eli kun piti opiskella tietotekniikkaa, meikä valkkasi tietoliikennetekniikkaa, kun sitä oli siinä lähimmässä oppilaitoksessa tarjolla. Että ei sitä tiedä itsekään mitä aikoo opiskella..

Vappu tunkee tietoisuuteen. Hesarin päällilehdellä on kirkkaan värisiä, kesäisiä kattauksia. Postiluukusta tippuvissa mainoksissa hoikat nuoret ihmiset ovat pukeutuneet kesäisiin hepeneihin ja kenkämainoksissa on varvassandaaleja. Tuossa koiralenkillä totuus on toinen, toppatakissa ja pipot päässä vaellamme täällä pääkaupungin rantapoluilla, pikkukoirilla näin viikolla jopa takkeja. Koska, oi koska on vappuna ollut kesämekko-varvassandaalikeli?