Lasten isällä on lapsiviikonloppu ja minulla on opiskeluviikonloppu.
Lapset ovat isän, joten hän hoitaa (omani ovat jo maailman turuilla). Aamupuuron ja koiran ulkoilutuksen jälkeen esitin ovelta heipatukset ja painelin kuuntelemaan ah! mielenkiintoisia luentoja GISsistä.

Pääsiäinen tulee, joten opinahjon kuppila oli kiinni ja luentojen tauotus muuttui. Olin varautunut, omena + reissari metukalla ja emmentaalilla oli eväänä ja vesipullo. Opiskelussa tuli taas  pari softaa lisää,  toisen jo tunsinkin kun  se on työkoneessani. Mielenkiintoinen päivä, hyviä keskusteluja kahviautomaatilla. Kits (=kiitos) opiskelutovereille.

Kotimatkalla päätin poiketa kauppaan ja ostin puuttuvia: leipää, banskuja, olutta. Ja sillä aikaa kun olin kaupassa, lasten isä oli soittanut kahdesti. Aamulla sovittiin, että soita jos on katastrofi kyseessä. Olin jo kotitalon hississä kun tuli viimeinen, itkunsekainen soitto; tästä ei tuumittään nevaan riehuu. Ja koira on kakkinut kahdesti lattialle, pienempi pojista pissannut olkkarin matolle ja täällä on kun menneitten maja eikä ne suostu laittaan vaatteita päälle. --Joojoo hississä oon. Ja kun tulin sisälle, pikkujätkät oli sulkeutuneet keskenään kylppäriin lukon taa, aamupäivän ulkoilun  vaatteet oli  eteisestä levälleen niin pitkään, kuin oli näkymää ja koira kiipesi olkapäälle riemusta kun emäntä tuli kotiin.

Otin sen nyxä roolin, ilmoitin, että pojat tää ei vetele: -vaatteet päälle ja siivoamaan. Kerätessäni oven välistä poikien ulkoiluvetimiä, selvisi, että kersat ei olleet syöneet koko päivänä lämmintä ruokaa, koiran kakkaa oli keittiön pöydän alla vieläkin ja kun eteläpuolelta aurinko lämmitti kämppää, oli  ainakin 27 astetta lämmintä. No eihän ne siivonneet, renkkuivat vaan. Nostelin lapset lastenhuoneeseen ,keräsin ovenvälistä kamat, pussasin koiran ja miehen, lämmitin mikrossa makaronilaatikkoa lapsille. Kysyin onko tää laitaa, lähetin  miehen  koiran kanssa pihalle.  Uskokaa tai älkää, tunnin päästä lapset syöneenä olivat pikku  päikkäreillä,  poikain kamat niiden kasseissa pois lattioilta, koiranp.. suunnilleensiivottu matolta, astiat tiskikoneessa tiskaantumassa, pari ikkunaa auki ja avasin oluen.

Ah. Olen sen ansainnut  Eikö miehet tosiaan hallitse kotiorganisaatiota?