Nyt se Sonera teki sen mitä äitini on peljännyt jo vuosia. Sonera alkaa veloittaa enemmän maksua niiltä kiinteän verkon puhelimilta, jotka ovat kaukana korvessa, siellä missä äiti ja isäkin asuvat.

On ihan näiden operaattoreiden ja puhelinyhtiöiden oma vika, kun lankaliittymät ovat huvenneet ja verkon ylläpito on tullut liian kalliiksi pörssiyhtiölle. Sonera on kuitenkin luvannut pelastusta ja valtiollisia hommia varten pitää yllä kiinteää verkkoa, joten joutuuko mökin mummo sen maksamaan, prkl. Tarjosivathan ne jo kännykkäyhteydellä toimivaa "lankapuhelinta" syrjäseuduille, teleoperaattori toisi sen purkin talon seinään ja mummeli saa pitää vanhan Ericsonnin valmistaman puhelinkoneensa.

Joitakin vuosia sitten kesähuvilalla oli lankapuhelin, sinne ei känny kuulu vieläkään hyvin, ja yritin saada haltuuni isotädin toista lankaliittymää. Aika oli jo pörssihuuman jälkeistä, joten osakkeenomistajuus oli irroitettu puhelinnumerosta, ts. lankapuhelimen osake saattoi olla jo myyty ja puhelin oli vain liittymä. Liittymän siirto oli mahdotonta, vain kuolema olisi antanut mahdollisuuden siirtää liittymän toiselle nimelle. Koska kukaan ei kuollut, täti sanoi lopulta lankapuhelimen niinsanotusti irti, koska lasku meni liittymän omistajalle vaikka kone olisi ollut missä. Ja nyt se näkyy tämäkin nimi/siirtopolitiikka operaattorin kiinteän verkon tuotoissa.